تأسیسات گرمایشی ساختمان و موتورخانه, مشعل

مشعل

بررسی و معرفی عملکرد انواع مشعل ها

در این مقاله از سایت هایپر تجهیز قصد داریم که به معرفی و بررسی مشعل ها، قطعات و انواع آنها بپردازیم شایان ذکر است که مشعل ها از مجموعه سیستم های گرمایشی هستند که با تولید شعله، گرمایش مورد نیاز دیگر لوازم و تجهیزات را فراهم می کنند. با توجه به کارکرد ویژه ای که این محصول در صنعت دارد، انواع مختلف آن برای برطرف نمودن نیاز های متعدد صنایع گوناگون، طراحی و تولید می شود. در ادامه این مقاله از سایت هایپر تجهیز انواع مشعل ها، شیوه کارکرد و مزایای آنها را به تفصیل توضیح خواهیم داد.

torch

 احتمالا برای بسیاری از شما این سوال پیش آمده است که مشعل چیست و چه کاربرد­های دارد. در جواب  بایستی گفت، مشعل ها وسیله ای مکانیکی هستند که با ترکیب و اختلاط مقدار معینی سوخت و هوا، نیروی حرارتی، گرمایشی لازم را تولید و تامین می کنند. مشعل ها در واقع با مصرف سوخت شعله و گرمایش تولید کرده و آن را به فضای پیرامون خود منتقل می نمایند. من حیث المجموع باید گفت که مشعل ها مسئول تولید و تامین حرارت و گرمایش سیستم های گرمایشی به حساب می آیند. از کاربرد های این سری تجهیزات گرمایشی می توان به گرما دهی مستقیم در آشپزی، گرم کردن مایعاتی همچون آب، فراهم نمودن گرمایش و حرارت لازم برای خشک کردن فرآورده ها و محصولات و تبدیل کردن مایعاتی مثل آب به بخار اشاره نمود.

از رایج ترین تجهیزات گرمایشی که در مشعل ها مسئولیت بسیار مهمی را برعهده دارند میتوان به موتور احتراق در بویلرها اشاره نمود. در ادامه این مقاله از سایت هایپر تجهیز این محصول را با ویژگی های فنی آن، بررسی خواهیم کرد.  

مشعل و قطعات تشکیل دهنده آن

با توجه مطالبی که بیان شد مشعل­ها مسئول فراهم نمودن حرارت و گرمای لازم برای انجام امور متعدد و متنوعی هستند. مشعل­ها همچنین وظیفه تولید حرارت برای دیگر تجهیزات گرمایشی را هم بر عهده دارند. این مجموعه از تجهیزات حرارتی از قطعات کوچک و بزرگی ساخته می­شوند که هر کدام، کاربرد ویژه خود را داشته و بر کارکرد اصلی سیستم تاثیر می­گذارند. به علت وسعت استفاده از مشعل­ها در صنایع گوناگون، کمپانی ها و برند های متعددی در زمینه طراحی و تولید انواع این محصول فعالیت کرده و روزانه به صورت عمده این محصول تولید و به بازار مصرف عرضه می کنند.

 معروف­ترین و مطرح­ترین برندهای فعال در زمینه تولید این محصول، برند مشعل ایران رادیاتور – گرم ایران است. محصولات این برند مطابق با فناوری­های به روز دنیا طراحی و تولید می­شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی­های اجزا و قطعات انواع مشعل در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

شیر های قطع کننده دستی:

برای بررسی انواع مشعل ها بایستی ساختار و قطعات تشکیل دهنده آنها را بیشتر بشناسیم. از اساسی ترین قطعات به کار رفته در این دستگاه ها شیر های قطع کننده هستند. این قطعه در اول خط گاز و پیش از اتصال شیر گاز به سیستم وصل می شود. شیوه کارکرد این دستگاه به این شکل است که با بستن آن، جریان گاز سیستم کاملا قطع شده و میتوان دستگاه را جدا کرد. البته ذکر این نکته ضروری است که عملکرد شیر قطع کننده بایستی 5/1 برابر بیشتر از حداکثر نیروی فشار منبع تغذیه گاز باشد.

شیر های قطع کننده دستی:

برای بررسی انواع مشعل ها بایستی ساختار و قطعات تشکیل دهنده آنها را بیشتر بشناسیم. از اساسی ترین قطعات به کار رفته در این دستگاه ها شیر های قطع کننده هستند. این قطعه در اول خط گاز و پیش از اتصال شیر گاز به سیستم وصل می شود. شیوه کارکرد این دستگاه به این شکل است که با بستن آن، جریان گاز سیستم کاملا قطع شده و میتوان دستگاه را جدا کرد. البته ذکر این نکته ضروری است که عملکرد شیر قطع کننده بایستی 5/1 برابر بیشتر از حداکثر نیروی فشار منبع تغذیه گاز باشد.

شیر گاز

شیر برقی :

شیر های برقی معمولا از متریال آلومینیوم ساخته می شوند و در عملکرد مشعل ها بسیار مهم هستند. شیرهای برقی از یک سیم پیچ استفاده می کنند که می تواند با ایجاد جریان الکتریستیه کار یک میدان مغناطیسی را با جذب هسته آهنی به دیسک و کشش آن به سمت بالا انجام داده و باعث رفع گرفتگی جریان گاز شود. لازم به ذکر است که با قطع شدن جریان الکتریسیته جریان مغناطیسی از میان دیسک و رده دوباره به طرف پایین رفته و راه ورودی گاز مجددا مسدود می شود.

رله کنترل:

رله کنترل ها یکی دیگر از قطعات به کار رفته در مشعل ها محسوب می شوند. این قطعه مسئولیت نظارت و کنترل ورودی و خروجی سیستم های گرمایشی را بر عهده دارد. لازم به ذکر است که با استفاده از رله کنترلی می توانید عیوب دستگاه را یافته و برطرف نمایید. تمام دستورات نیمه اتوماتیک، اتوماتیک و دستی نخست از طریق این قطعه انجام داده می شوند. این دستورات شامل دستور برای استمرار فعالیت مشعل هم می شود.

الکتروموتور:

الکتروموتور ها یکی از قطعاتی هستند که وظیفه بسیار مهمی را در مشعل ها بر عهده دارند. الکتروموتور ها همچون انرژی محرکه در این تجهیزات هستند. و با حرکت پروانه و یا فن، هوای لازم برای ایجاد شعله و احتراق را تامین می کنند.

فن یا پروانه هوا:

فن یا پروانه هوا از دیگر اجزای مشعل ها به حساب می آِید. معمولا فن های استفاده شده در این دستگاه ها از قسم گریز از مرکز هستند و بر مدار الکتروموتور وصل می شوند. لازم به ذکر است که با شروع کار دستگاه، حرکت چرخشی پروانه آغاز شده و هوا با فشار و سرعت هر چه بیشتر منتقل می شود.

فن مشعل

دمپر تنظیم هوا:

یکی دیگر از اجزای بسیار مهم مشعل ­ها دمپر های تنظیم هوا و یا همان دریچه های تنظیم هوا هستند. کارایی و کارکرد اصلی این قطعه جلوگیری از هدر رفت سوخت و انرژی است. روش کار دمپرهای تنظیم هوا یا دریچه ها تنظیم هوا به این شکل است که با روشن شدن دستگاه به صورت اتوماتیک باز می شوند و هنگامی که دستگاه خاموش شود دریچه یا دمپر هم بسته می شوند و همین امر باعث خارج نشدن هوای گرم از دستگاه و جلوگیری از اتلاف و هدر رفت انرژی می شود.

ترانس جرقه:

در بین قطعاتی که از آنها نام برده شد ترانس جرقه اهمیت بسیار زیادی در افزایش عملکرد و کارایی مشعل ­ها دارد. عملکرد این قطعه به این صورت است که با افزایش دمای سوخت و هوا هنگام شروع و یا آغاز اشتعال و احتراق دستگاه باعث می شوند ترکیب هوا و سوخت با نیروی سریع تری به نقطه اشتعال برسد که این مطلب سبب افزایش بازدهی و راندمان کاری دستگاه می شود. ترانس جرقه در واقع با تولید ولتاژ بسیار بالا در دو سر خروجی مشعل این توانایی را دارد که جرقه ی نیرومندی را بیافریند که در آخر سبب اختلاط و ترکیب سوخت و هوا خواهد شد.

الکترود جرقه:

یکی دیگر از قطعات کاربردی و بسیار مهم مشعل ها، الکترود های جرقه هستند. الکترود های جرقه از یک میله فلزی از آلیاژ نیکل کروم و یک عایق سرامیکی ساخته می شوند. این نحوه ساخت باعث می شود تا الکترود ها میان جرقه زن بخش فلزی مشعل استوار شوند. لازم به ذکر است که نقش اساسی الکترود های جرقه تولید جرقه است. گفتنی است که همین امر محرک اصلی و عمده برای شروع به فعالیت همه مشعل ها است. 

الکترود جرقه

انواع مشعل از لحاظ سوخت مصرفی

با توجه به نکاتی که بیان شد لازم به ذکر است که با استفاده از مشعل­ ها می­توان گرمایش لازم برای فعالیت ­های مختلفی را فراهم کرد. با توجه به ارزش، تاثیر و مصارف بسیار وسیع این محصول در صنایع گوناگون، شرکت ها و سرمایه گذاران بسیار زیادی در امر تولید این محصول با مصارف سوخت گوناگون و در طراحی های متعدد فعالیت می کنند. دسترسی به انواع سوخت و موقعیت محل در انتخاب نوع و مدل اهمیت بسیار زیادی دارد. لازم به ذکر است که در ادامه این مقاله از سایت هایپر تجهیز به معرفی و بررسی انواع مشعل ­ها خواهیم پرداخت.

مشعل گاز سوز

در معرفی و بررسی انواع مشعل باید نخست به مدل های گازی اشاره کنیم. چرا که مدل های گاز سوز کاربرد و مصرف وسیعی از دیگر مدل ها دارند. یکی از دلایل استفاده زیاد از مشعل های گازی دسترسی آسان و راحت به گاز طبیعی در اغلب مناطق است. مدل های گازی برای اشتعال و ایجاد شعله از گاز طبیعی استفاده می کنند. لازم به ذکر است سوخت مصرفی( گاز طبیعی) این مدل تجهیزات حرارتی، گرمایشی باعث افزایش بهره وری آن شده است. گفتنی است که کنترل و تنظیم این نوع سیستم های گرمایشی به وسیله شیر برقی انجام می شود. مدل های گاز سوز برای اشتعال سوخت (گاز) به هوا احتیاج دارند که این نیاز به وسیله هواکش نصب شده روی محور موتور فراهم می شود. همچنین لازم به ذکر است که مقدار هوا به وسیله دمپر هوایی کنترل می شود.

مشعل گازوئیل سوز

در بین انواع مختلف این محصول، مشعل ­های گازوئیل سوز با استفاده از سوختی ارزان و بسیار پر قدرت از موقعیت ویژه ای برخوردار هستند. مدل های گازوئیل سوز، شعله لازم برای اشتعال و احتراق را با مصرف گازوئیل تولید می کنند. شیوه کارکرد این نوع به خصوص به این شکل است که با شروع کار موتور و چرخش پروانه، هوای لازم برای عملیات اشتعال و احتراق فراهم می شود. یکی از مزایای مدل های گازوئیل سوز کاربرد و استفاده آنها در مناطق و نواحی بدون دسترسی به گاز طبیعی است. لازم به ذکر است که با استفاده از مدل­های گازوئیلی در این مناطق می­توان در سریع­ترین زمان ممکن گرمایش لازم را تولید کرد. البته زمان تولید گرمایش تا حدی به تجهیزات و سیستم های بستگی دارد که مشعل به آن متصل است.

مشعل مازوت سوز

مشعل های مازوت سوز یکی دیگر از انواع مشعل هستند. مدل های مازوت سوز از ویژگی ها و مزایایی مثل بهره وری بالا، ایمنی، صدای بسیار کم و نصب و راه اندازی بسیار آسان برخوردار هستند. روش تولید شعله در مدل های مازوت سوز طی پروسه پودر سازی سوخت انجام می شود. برای اینکه پروسه پودر سازی انجام شود انرژی لازم است. انرژی مورد نیاز نخست از راه پمپ با فشار زیاد برای عملیات اشتعال و احتراق  داخل سیستم می شود. کاربرد مدل های مازوت سوز بیشتر در کارخانه های تولید شیرینی و کیک، دیگ های روغن و بعضی دیگر از صنایع تولیدی است.

مشعل دوگانه سوز

مشعل های دوگانه سوز یکی از پر استفاده ترین انواع مشعل به حساب می آیند. از مزایای این مدل به خصوص، میتوان به تولید شعله با مصرف گاز و گازوئیل توسط آن اشاره کرد. لازم به ذکر است که این مزیت برای خریداران و مصرف کنندگان بسیار مهم است زیرا قادر خواهند بود در صورت نبود یک نوع سوخت، نیاز سوختی مشعل را با استفاده از سوخت جایگزین بر طرف نمایند. به علت استفاده از گازوئیل و گاز معمولا از مدل های دوگانه سوز در ساختمان های مسکونی، اداری و کارخانجات صنعتی استفاده می شود.

 

  • 8%
    مشعل گازسوز گرم ایران GNG 50
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران GNG 50

    6.780.000 تومان
  • مشعل گازی شوفاژکار مدل CKI-G85
    نمایش سریع
  • نمایش سریع
  • 3%
    مشعل گازسوز گرم ایران CB 85
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران CB 85

    7.540.000 تومان
  • 7%
    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 50
    نمایش سریع

    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 50

    7.550.000 تومان
  • 5%
    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران CO 85
    نمایش سریع

    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران CO 85

    7.950.000 تومان
  • 6%
    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90
    نمایش سریع

    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90

    8.050.000 تومان
  • 6%
    مشعل گازسوز گرم ایران GNG 90
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران GNG 90

    8.380.000 تومان
  • مشعل گازی شوفاژکار مدل CKI-G120
    نمایش سریع
  • بدنه مشعل گاز سوز ایران رادیاتور مدل f88
    نمایش سریع
  • مشعل-گازوئیلی-ایران-رادیاتور-مدل-jpe801
    نمایش سریع
  • مشعل-گازی-ایران-رادیاتور-مدل-jgn802
    نمایش سریع
  • 5%
    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90A
    نمایش سریع

    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90A

    9.110.000 تومان
  • 6%
    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90.1
    نمایش سریع

    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90/1

    10.230.000 تومان
  • 4%
    مشعل گازسوز گرم ایران GNG 90A
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران GNG 90A

    10.350.000 تومان
  • بدنه مشعل گاز سوز ایران رادیاتور مدل f88
    نمایش سریع
  • 6%
    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90.2
    نمایش سریع

    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90/2

    10.550.000 تومان
  • مشعل گازسوز شوفاژکار مدل CKI-G180
    نمایش سریع
  • مشعل CKI-G260
    نمایش سریع
  • 4%
    مشعل گازسوز گرم ایران 1.GNG 90
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران 1/GNG 90

    11.300.000 تومان
  • 6%
    مشعل گازسوز گرم ایران 2.GNG 90
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران 2/GNG 90

    11.370.000 تومان
  • مشعل ایران رادیاتور
    نمایش سریع
  • 6%
    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90.3
    نمایش سریع

    مشعل گازوئیل سوز گرم ایران GNO 90/3

    12.130.000 تومان
  • مكان گيرنده
    نمایش سریع
  • 6%
    مشعل گازسوز گرم ایران 3.GNG 90
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران 3/GNG 90

    13.190.000 تومان
  • 6%
    مشعل گازسوز گرم ایران 4.GNG 90
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران 4/GNG 90

    13.880.000 تومان
  • 4%
    مشعل گازسوز گرم ایران GBG 100
    نمایش سریع

    مشعل گازسوز گرم ایران GBG 100

    14.380.000 تومان
  • مشعل CKI-G350
    نمایش سریع
  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *